Social Media tips & tricks

“Doing business without social media is like winking at someone in the dark. You know what you’re doing but no one else does.” Deze quote is niet meer dan duidelijk.. In deze tijd kom je er simpelweg niet meer onderuit; je kan niet zonder Facebook, Instagram, Twitter & Snapchat. Vooral niet in de entertainment, dans branche waar ik in zit. In deze blogpost geef ik je 10 Social Media tips & tricks. IMG_5106
1. Maak altijd foto’s en/of filmpjes van de opdrachten die je hebt. Foto’s behind the scenes in de kleedkamer, dat je wordt opgemaakt, tijdens het repeteren, on stage, met je collega’s, de locatie; er zijn zoveel dingen die je kan bedenken! Hoe meer jij laat zien dat je aan het werk bent, des te meer opdrachtgevers gaan denken zo die is veel aan het werk; die moet ik ook snel boeken.

2. De juiste content genereren. Ga opzoek naar wat jouw volgers in het algemeen leuk vinden om naar kijken. Kijk ook naar wat je concurrenten, bekende bloggers en de toonaangevende websites posten.

3. Geef je volgers wat te doen. Plaats teksten onder je foto’s als bijvoorbeeld “Tag your friends who like this” – “Double tap if you agree”.

4. Zorg voor een mooie timeline en plaats geen onnodige foto’s. Vaak als een opdrachtgever op zoek is naar een model of danseres gaan ze rondneuzen op jouw Facebook pagina en Instagram. Zorg dus dat het er professioneel uit ziet; dat betekent ook dat je alleen foto’s moet gebruiken van goede kwaliteit.

5. Post regelmatig foto’s en probeer wanneer het lukt op vaste tijden. Ik vergeet wel eens mensen die niks op hun social media plaatsen. Ik ben bijvoorbeeld zelf ook wel eens opzoek naar dansers of modellen om te boeken en denk dan automatisch aan degene die ik het meest voorbij zie komen in mijn timeline. Dus people, show yourself!
FullSizeRender
6. Probeer foto’s/ content uit op Instagram en kijk wat werkt. Leer je publiek kennen; “You must always respect your audience”.

7. Een duidelijke biografie. Ga niet een heel verhaal over jezelf zitten schrijven maar houd het kort en krachtig. Laat je publiek duidelijk weten wat je doet en zorg dat je e-mail adres erbij staat wanneer er iemand contact met je zou willen opnemen.

8. Ga opzoek naar populaire hashtags. Hoe beter de hashtags, hoe meer mensen je foto’s tegen zullen komen.

9. Reageer op elke comment die je krijgt. Interactie hebben met je publiek is goed, laat zien dat je ze waardeert. Een artiest is niets zonder zijn fans! En het heet niet voor niets SOCIAL media.. ­čśë

10. Post niet alleen foto’s van jezelf. Laat zien dat je sociaal bent, dat vinden mensen vaak prettig om te zien.

Heb jij nog goede tips? Deel ze hieronder aan de pagina in een comment!

Comments

comments

Leave A Reply

Navigate